Visie en werkwijze

Onze visie en werkwijze

Wij zien zwangerschap en geboorte als een natuurlijk proces en staan je graag bij om deze periode zo optimaal mogelijk te begeleiden. Met als einddoel een gezonde baby, gezonde moeder en trotse tevreden ouder(s).

Iedere vrouw is uniek en doet het op haar eigen manier. Daarom vinden we het belangrijk dat je inspraak hebt op het gehele zorgproces. We zullen je informeren en zo nodig begeleiden bij de keuzes die je kunt maken. Laat ons gerust weten waar jullie behoeftes liggen!

Uit onderzoek is gebleken dat een kleine verloskundigenpraktijk voordelen heeft ten opzichte van een grotere groepspraktijk; er zijn bijvoorbeeld minder verwijzingen naar de gynaecoloog, er zijn minder vaak interventies nodig tijdens de bevalling en meer vrouwen bevallen thuis. Het vertrouwen in de verloskundige is groter en er is een grotere tevredenheid over de bevalling.

Continue begeleiding tijdens de bevalling vinden we erg belangrijk en we passen dit graag aan op jouw wensen. Dat betekent we soms een hele tijd en dichtbij aanwezig zijn en soms juist meer op een ‘afstandje’ aanwezig. Als je bevalling vanwege een medische indicatie moet worden overgenomen door de gynaecoloog kunnen wij in veel situaties bij je blijven, als je dat wenst.

Mocht je de wens hebben om thuis in bad te bevallen, dan kun je een bevallingsbad bij ons lenen. Een baarkruk brengen we standaard mee. Wij begeleiden uiteraard ook bevallingen in het UMCG of Martini Ziekenhuis in bad.

De 13-weken echo is een onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij het kindje. Voorbeelden hiervan bij deze termijn kunnen zijn een open ruggetje, waterhoofd, gat in het middenrif of een afwijking van de botten. Je kunt de echo laten doen tussen 12+3 en 14+3 weken zwangerschap. In Nederland kun je alleen kiezen voor de 13-weken echo als je ook meedoet aan de wetenschappelijke IMITAS studie.

In onze praktijk maken we alle echo’s (m.u.v. de 20-weken echo) zelf en kun je ook terecht voor het plaatsen van een spiraaltje of hormoonstaafje.

Ons werkgebied is de stad Groningen. Woon je rondom Groningen en wil je graag bij ons onder zorg, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.