In bad bevallen

Bevallen in bad wordt steeds populairder in Nederland

Bevallen in bad wordt steeds populairder in Nederland, terecht! Het warme badwater werkt als natuurlijke pijnstilling waardoor je je gemakkelijker kunt ontspannen, je hebt veel bewegingsvrijheid en de baby ervaart een rustige overgang vanuit de warme baarmoeder naar het echte leven buiten de buik.

Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van onderwatergeboortes. Onze praktijk beschikt over 4 professionele bevallingsbaden (3 normaal formaat en 1 mini formaat) die je van ons kunt lenen, mits deze beschikbaar zijn. Wil je graag in bad bevallen en een bad van ons lenen dan kun je dit tijdens een controle aangeven. Dan kijken we samen of er één beschikbaar is. Voor hygiënisch en veilig gebruik van het bad vragen wij je wel om vooraf het bevallingspakket te bestellen via deze link.

In het ziekenhuis

We begeleiden ook badbevallingen als je kiest voor een poliklinische bevalling in het ziekenhuis. Het UMCG heeft 2 verloskamers met een vast bad. In het Martini Ziekenhuis kun je bevallen in een zelfde soort bad die je bij ons kunt lenen of die je kunt zelf kunt huren. Het bevallingspakket met de hygiënisch hoes en een aantal andere wegwerpmaterialen wordt dan bij jullie in rekening gebracht.

Checklist voorbereiding badbevalling

  • Het bevallingsbad tijdig lenen of huren bij: Bevallingsbaden
  • De plaats van het bad: wij willen er graag aan 2 zijden bij kunnen komen en voor het vullen en legen: maximaal 10m afstand tot de kraan en de afvoer (toilet)
  • Plaats een groot zeil op de grond en zorg voor voldoende handdoeken en eventueel een badjas binnen handbereik.