Na de kraamtijd

Afsluiting van de kraamweek

Als alles goed met je gaat, sluiten we je kraambed na de eerste week af. De medische zorg voor jou dragen we weer over aan de huisarts.

De gehele kraamperiode loopt officieel tot zes weken na de bevalling. In deze periode mag je ons gerust nog bellen met vragen over je herstel na de bevalling, het verloop van de voeding of bij ongerustheid of vragen over jullie kindje.

Nacontrole

Zes weken na de bevalling mag je als je dit wenst nog op een nacontrole op de praktijk komen. Wij vinden het heel prettig om samen met jullie terug te blikken op de bevalling, jullie ervaringen als ouders te horen en natuurlijk jullie baby nog. Om een afspraak te maken voor een nacontrole kun je ons bellen of mailen.

Consultatiebureau

Aan het einde van de kraamweek neemt de verpleegkundige van het consultatiebureau contact met jullie op. Zij zijn vanaf dat moment jullie eerste aanspreekpunt als het gaat om de groei en ontwikkeling van jullie kind. De wijkverpleegkundige komt eerst een keertje op huisbezoek om kennis te maken en geeft jullie informatie over het consultatiebureau. Je krijgt een groeiboekje, dat je meeneemt bij ieder bezoek aan het consultatiebureau. De aanmelding bij het consultatiebureau verloopt automatisch via de gemeente. Met jullie toestemming sturen wij het consultatiebureau een bericht waarin enkele gegevens over zwangerschap en bevalling zijn vermeld.