Over ons

Foto Phyline

Phyline Derksen

Verloskundige en echoscopiste

Ik ben sinds 2008 verloskundige. Na mijn afstuderen ben ik direct begonnen met het werken in een grote groepspraktijk in Groningen. Hier heb ik met veel plezier gewerkt. In die jaren zijn mijn kinderen Gijs (2010) en Sara (2014) geboren.

Vanaf het moment dat mijn beide kinderen naar school zijn gegaan kon ik mijn droom achterna en ben ik in 2019 van start gegaan als caseload verloskundige. Op deze manier kon ik veel tijd nemen voor de zorg voor mijn cliënten (en partners). Sinds maart 2021 ben ik gaan samenwerken met oud-collega Lianne en dit is een super stap geweest! Zo krijgen de cliënten nog steeds alle aandacht en vertrouwen in zichzelf door de kleinschalige zorg die wij bieden.

In mijn vrije tijd lees ik graag goede thrillers, haak ik, ga uiteten met vriendinnen en doe ik Uno met mijn kinderen.

Verloskundige zijn is een erg mooi en dankbaar beroep, wat ik met veel liefde uitvoer. Het feit dat je een aanstaande moeder (en vader/moeder) kunt begeleiden in een bijzondere periode in haar leven vind ik geweldig!

Foto Phyline
Foto Lianne

Lianne van der Heiden-van de Pol

Verloskundige en echoscopiste

In 2010 ben ik afgestudeerd als verloskundige. De eerste jaren werkte ik in een eigen middelkleine (plattelands)praktijk in Friesland en later in de groepspraktijk in Groningen waar ik Phyline heb leren kennen. In Groningen keerde ik terug naar mijn ‘roots’ en vond ik een fijne plek in Haren om te wonen met mijn man en drie kinderen, Elien, Huub & Suus.

In mijn vrije tijd maak ik graag uitstapjes, knutsel ik uren aan fotoboeken, bak ik een taart of ga ik zwemmen of wandelen. Bordspellen, uit eten gaan, winkelen en kletsen doe ik graag.

Het werk als verloskundige is zo leuk, dankbaar en intiem. Ik mag deel uitmaken van een heel bijzondere periode in jullie leven en ik vind het belangrijk om dat op een persoonlijke manier te doen. In een kleinschalige praktijk kunnen wij jullie echt leren kennen en dat geeft wederzijds veel voldoening.

Sinds ik zelf moeder ben en drie keer heb mogen ervaren hoe prettig het is om een vertrouwde verloskundige aan je zijde te hebben weet ik helemaal zeker dat ik dat iedere aanstaande moeder (en vader) gun!

Foto Phyline
Foto Phyline

Onze visie en werkwijze

Wij zien zwangerschap en geboorte als een natuurlijk proces en staan je graag bij om deze periode zo optimaal mogelijk te begeleiden. Met als einddoel een gezonde baby, gezonde moeder en trotse tevreden ouder(s).

Iedere vrouw is uniek en doet het op haar eigen manier. Daarom vinden we het belangrijk dat je inspraak hebt op het gehele zorgproces. We zullen je informeren en zo nodig begeleiden bij de keuzes die je kunt maken. Laat ons gerust weten waar jullie behoeftes liggen!

Uit onderzoek is gebleken dat een kleine verloskundigenpraktijk voordelen heeft ten opzichte van een grotere groepspraktijk; er zijn bijvoorbeeld minder verwijzingen naar de gynaecoloog, er zijn minder vaak interventies nodig tijdens de bevalling en meer vrouwen bevallen thuis. Het vertrouwen in de verloskundige is groter en er is een grotere tevredenheid over de bevalling.

Continue begeleiding tijdens de bevalling vinden we erg belangrijk en we passen dit graag aan op jouw wensen. Dat betekent we soms een hele tijd en dichtbij aanwezig zijn en soms juist meer op een ‘afstandje’ aanwezig. Als je bevalling vanwege een medische indicatie moet worden overgenomen door de gynaecoloog kunnen wij in veel situaties bij je blijven, als je dat wenst.

Mocht je de wens hebben om thuis in bad te bevallen, dan kun je een bevallingsbad bij ons lenen. Een baarkruk brengen we standaard mee. Wij begeleiden uiteraard ook bevallingen in het UMCG of Martini Ziekenhuis in bad.

In onze praktijk maken we alle echo’s (m.u.v. medische screeningsecho’s: de 13 en de 20-weken echo) zelf en kun je ook terecht voor het plaatsen van een spiraaltje of hormoonstaafje.

Ons werkgebied is de stad Groningen. Maar ook in Haren, Meerstad, Harkstede en Ten Boer komen we regelmatig. Woon je rondom Groningen en wil je graag bij ons onder zorg, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.