Kraamtijd

De bevalling is achter de rug.

De bevalling is achter de rug. Er begint een mooie bijzondere periode: de kraamtijd. Deze periode zal in het teken staan van herstellen van de bevalling, het leren kennen van jullie kindje en wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Jullie ontvangen zorg van zowel ons als van de kraamzorg. Het is goed om alvast te weten wat je te wachten kan staan.

De kraamverzorgster en wij

De kraamverzorgster zal in de eerste 8 tot 10 dagen dagelijks een aantal uren bij jullie thuis komen. Ze zal jullie begeleiden bij het verzorgen en voeden van de baby, medische controles uitvoeren en veel tips en adviezen geven ter voorbereiding op de komende weken. Ook verzorgt zij de basis huishoudelijke taken en neemt zij zo nodig jullie oudere kinderen een beetje onder haar hoede. Zo hebben jullie meer tijd om bij te komen, te wennen en te herstellen.

Wij komen meerdere keren bij jullie thuis langs om te controleren hoe het met jullie gaat. We nemen uitgebreid de tijd om al jullie vragen de beantwoorden over de voeding, het ouderschap, je lichamelijke herstel en natuurlijk jullie bevallingsbeleving te horen. We zullen proberen onze bezoekjes altijd zo te plannen dat deze niet overlappen met jullie middagdutje.

Met vragen of problemen tijdens de kraamtijd tot aan 6 weken na de bevalling mag je contact opnemen met de dienstdoende verloskundige. Mocht de kraamverzorgster een probleem signaleren tijdens de kraamtijd, dan zal zij contact met ons opnemen. Samen bekijken we dan hoe we jullie weer verder op pad kunnen helpen.

Begeleiding na zwangerschap en bevalling in het ziekenhuis?

Ben je in de zwangerschap en tijdens de bevalling volledig onder controle geweest bij de gynaecoloog? En zoek je een verloskundige voor begeleiding tijdens de kraamperiode? Ook dan kun je bij ons terecht. Je mag je hiervoor al tijdens de zwangerschap inschrijven. Op de dag van ontslag uit het ziekenhuis neemt de verpleegkundige van de afdeling contact met ons op.